Spel genom tiderna, Terraria

Det finns fantastiska tv och dataspel på marknaden. Många av dom allra bästa har antingen försvunnit eller moderniserats. I denna artikel kommer vi att gå igenom spelhistorik med fokus på Terraria.

Lite om videospel förr i tiden

Videospel har funnits sedan början av 1970-talet. Det första kommersiella arkadvideospelet, Computer Space by Nutting Associates, introducerades 1971. 1972 introducerade Atari Pong för arkaderna. En intressant sak att notera är att Atari bildades av Nolan Bushnell, mannen som utvecklade Computer Space. Han lämnade Nutting Associates för att starta Atari, som sedan producerade Pong, det första riktigt framgångsrika kommersiella arkadvideospelet.

Pong var en stor hit när den kom ut. Samma år erbjöd Magnavox det första hemmavideospelsystemet. Den namngavs Odyssey, och hade inte ens en mikroprocessor! Kärnan i systemet var ett kort med cirka fyra dussin transistorer och dioder. Odyssey var mycket begränsad – den kunde bara producera mycket enkel grafik och krävde att anpassade plastbeläggningar tejpades över tv-skärmen. 1975 introducerade Atari en hemversion av sitt populära arkadspel, Pong. Den ursprungliga hemversionen av Pong såldes via Sears, och som till och med märktes  med Sears-logotypen. Pong var en fenomenal framgång och öppnade dörren till framtiden för hemmevideospel.

Även om Fairchild Channel F, som släpptes 1976, var det första riktiga mobila spelsystemet, hade Atari återigen det första systemet som blev en kommersiell framgång. 1977 blev den känd som Atari Video Computer System (VCS), vilket möjliggjorde att en mängd spel kunde spelas med samma hårdvara.

Hårdvaran i maskinen så kallad 2006 var ganska sofistikerad vid den tiden, även om den verkar otroligt enkel nu. 1985 introducerade Nintendo Nintendo Entertainment System (NES), och allt förändrades. NES introducerade tre väldigt viktiga koncept för videospelsystemindustrin:

Använda en styrenhet i stället för en joystick, skapa autentiska reproduktioner av arkadvideospel för hemmasystemet samt att erbjuda hårdvaran kostnadseffektivt för att sedan tjäna vinsten på själva spelen. Nintendos strategi lönade sig, och NES blev populärast på hemmamarknaden för videospel som idag fortsätter att växa. Ett av de spel som producerades och som blev populära var Terraria.

Terraria

Terraria

Terraria

Terraria är ett äventyrsland! Ett land av mysterium! Ett land som är ditt att forma, försvara och njuta av. Dina alternativ i Terraria är obegränsade. Oavsett om du är en action-spelare med en kliande triggerfinger? En byggmästare? En samlare? En utforskare? Det finns något för alla.

Börja med att bygga ett grundläggande försvar, gräv därefter efter malm och andra resurser. Upptäck och hantverk över 400 magiska vapen i olika varianter, såväl som rustningar, och använd dem för att slåss mot hundratals olika fiender. Snart kommer du att gå till mötes med någon av ett dussin groteska bossar. Åk ut och fiska, hitta nya öar, bygg hus för användbara NPC och mycket, mycket mer. Detta är ett spel för alla. Den är kostnadsfri att spela och finns på nätet. Även om inte grafiken är topp så är möjligheterna stora. Många spelare är med fokuserade på grafik framför möjligheter. Men är du inte en av dom så rekommenderar vi dig starkt att prova på detta idag.