Iphone är en av världens mest sålda mobiler och därför har det utvecklats mängder av appar till just denna mobil. På Appstore finns det mängder med appar och om man vet hur man gör så kan man faktiskt tjäna riktigt mycket pengar på det hela. Dem som vet hur man utvecklar appar har chansen att tjäna ordentligt med pengar när folk laddar hem deras appar och använder dem. De kan till exempel visa reklam i apparna. Anledningen till att det inte är fler som håller på och utvecklar appar är att många inte orkar börja. Folk tror att det är väldigt svårt att lära sig och att man måste vara jättebra på att programmera för att kunna göra det. Delar av det stämmer. För att kunna utveckla appar måste du kunna programmera men du måste verkligen inte vara ett proffs på det. Låt oss förklara varför.

Hur du gör:

För att göra det enklare för alla dem som vill utveckla appar har apple utvecklat en s.k. engine. Den kallas för Xcode och går att ladda hem till alla Mac datorer.  Med denna engine blir det sedan väldigt mycket enklare att utveckla appar och du kommer inte behöva anstränga dig lika mycket. Sedan är det verkligen inte svårt att lära sig själva programmeringen heller. Apple har faktiskt utvecklat ett eget språk som är special designat för just appar. Det kallas för Swift och det finns mängder med guider för det online. Detta gör det väldigt enkelt att lära sig och du kommer antagligen inte att få några större problem med att lära dig själva språket.

Är det svårt?

Många tror att det är väldigt svårt att utveckla appar men det är verkligen inte så svårt som alla tror. I början kan det kännas som att det är väldigt mycket som man måste lära sig men du behöver inte lära dig allt på samma gång. Börja med att utveckla några enklare appar som en början. Sedan kan du ta det du lärt dig från dem och gå vidare till mer avancerade appar. Du får inte vara rädd för att experimentera lite, ibland kommer det att gå fel men ofta så kommer du lära dig något av det hela. Denna lärdom kan du sedan använda till ditt nästa projekt. Om du fortsätter att utveckla allt svårare appar och experimenterar ibland så kommer för eller senare att vara redo att göra den där dröm appen du alltid har drömt om att göra.

Är det dyrt?

En annan sak som många är oroliga för är att det ska vara dyrt att utveckla appar. Detta är verkligen inte sant. Xcode är helt gratis och de flesta guider kan du hitta på Youtube så även dem är helt gratis att använda. En kostnad som dock inte går att undvika om du vill utveckla appar är kostnaden för att publicera din app till Appstore eller Steam. För att göra det måste du ha ett medlemskap och det kostar en viss summa varje år att ha. Vad många dock gör är att de först utvecklar sina appar och lär sig hur man ska göra, sedan köper de detta medlemskap för att kunna publicera dem appar som de redan har gjort. Om någon av dina appar lyckas och blir populär så kommer du snart ha fått tillbaka pengarna och mer som du betalade eftersom du kommer tjäna pengar på appen.

Att utveckla appar är inte svårt men av någon anledning tror folk det. Du behöver inte vara ett tekniskt geni, vem som helst kan lära sig det. Om du bara är beredd att lägga ner den tid som det kommer att ta så kommer du kunna lära dig. Det är inte dyrt och det är inte extremt svårt. Det enda du måste lägga ner för att lära dig är tid. Och tid är något som alla har.